Educatie - Basisonderwijs (november 2018-juni 2019)

Bezoek aan de stripexpo "Alexander de Grote" in het Regionaal Archeologisch Museum

Geschikt voor 3de graad                                 Stripexpo Alexander de Grote

Na een korte inleiding gaan de leerlingen zelf de stripexpo bezoeken aan de hand van een educatieve bundel (digitaal beschikbaar, de school print de exemplaren af voor de leerlingen).

Ontdekkingskamer

Geschikt voor 2de en 3de graad

In onze ontdekkingskamer kunnen de leerlingen kennis maken met experimentele archeologie. In het totaal zijn er 17 verschillende doe-activiteiten.

Workshops

Geschikt voor 2de en 3de graad

In onze workshops gaan de leerlingen actief aan het werk. Een workshop kan u enkel reserveren in combinatie met een bezoek aah het museum, 1 workshop per bezoek.
Wij bieden twee leuke workshops aan: 


1. Kruip in de huid van de archeoloog! 

Kruip in de huid van de archeoloog

De archeoloog in de leerlingen wordt wakker geschud. Met de helm op het hoofd en het truweel in de hand krijgen ze de kans om archeologie te ontdekken.In vier groepjes gaan de leerlingen na het opgraven aan de slag met een duidelijk invulboekje. De leerlingen worden uitgedaagd de vondst te identificeren via wetenschappelijk onderzoek. De workshop eindigt met een toffe doe-opdracht.

  

2. Bouw en beleef het Romeinse leven in Lego®

Bricius, Romeinse soldaat

In deze workshop met eenvoudige Lego®stenen gaan de leerlingen individueel aan de slag met een stappenplan. Ze hebben de keuze uit drie historische figuurtjes, nl. een Romeinse legionair, Caesar, en Cleopatra.                               

 

 


Stadsspel

Geschikt voor 2de en 3de graad

StadsspelDe leerlingen gaan aan de hand van een zoektocht het centrum van Maaseik verkennen. Via allerlei vragen en opdrachten op verschillende stopplaatsen wordt gestreden voor de meeste punten. Elk team ontvangt een boekje waarin alles genoteerd wordt, per team is een volwassen begeleider nodig. Dit stadsspel is gratis, maar is enkel mogelijk in combinatie met een museumbezoek.

 

 

 

Kinderzoektocht met bolderkar

Geschikt voor leerlingen van de eerste graadKinderzoektocht met bolderkar

Met bolderkar en schatkist trekt de klas door het centrum van Maaseik, op zoek naar het standbeeld in de stad dat het beste past bij elk voorwerp uit de schatkist. Een schatkaart wijst de weg! Eén volwassene per bolderkar is vereist; er zijn 5 bolderkarren beschikbaar. Elke kleuter ontvangt nadien een kleine verrassing.

 

Toeristisch treintje

Geschikt voor 1ste, 2de en 3de graad

Rondrit met het toeristisch treintje langs de bezienswaardigheden van Maaseik en omgeving. Vertrek en einde: marktplein te Maaseik. Maximum 52 personen per rit

Toeristisch treintje

 

 

Contactinformatie