Lezing: De Codex Eyckensis ontrafeld

Wanneer

wo 20 februari 2019, wo 27 februari 2019 van 19:00 tot 21:00

lezing-de-codex-eyckensis.jpg

Ontdek het belang van een Middeleeuws handschrift en hoe het gemaakt werd door zelf te experimenteren in het scriptum en de boekbinderij.
Een gelijkaardige combinatie van lezing en workshop, maar dan slechts op één avond, heeft ook reeds in januari 2018 plaatsgevonden, maar bleek zo boeiend dat Anja Neskens en Rik Nulens hem nog eens in uitgebreidere vorm wilden brengen. Deze activiteit is zowel interessant voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis als voor wie graag creatief bezig is.

De Codex Eyckensis is het oudste verluchte handschrift uit de lage landen uit de 8ste eeuw. Dit boek is één van de oudste getuigen van de verspreiding van het Christendom en spreekt erg tot de verbeelding. Rik Nulens en Anja Neskens geven je een algemeen inzicht over de diverse aspecten van de Codex Eyckensis in een korte lezing. Daarna wordt je begeleid in een workshop waarbij je zelf de technieken kan ontdekken die gebruikt werden door de kloosterlingen om zo een prachtig handschrift te kunne maken. (max. 25 personen).

Verplicht inschrijven via Vormingplus Limburg: www.vormingplus-limburg.be of 011/56 100;
Organisatie: Vormingplus i.s.m. Musea Maaseik
Locatie: CC Achterolmen, Van Eycklaan 72 (lokaal 3), 3680 Maaseik


Deze lezing is volzet!

Waar

Cultuurcentrum Achter Olmen

Van Eycklaan 72
3680 Maaseik

Prijs

€25.00

€25 (standaard);
€19 (reductie)
€5 (sociaal tarief)
inclusief lesmateriaal

Organisatie en contact

Musea Maaseik

Markt 45
3680 Maaseik