Musea

Groot nieuws vanuit de museumwereld! Vanaf nu is het mogelijk om met één pas meer dan 100 Belgische musea te bezoeken. De pas kost €50 en geeft een jaar lang toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse kortingen bezichtigen.
Waar te koop? Je kan een museumPASSmusées kopen via museumpas.be of bij ons in het museum. Een lijst van deze musea vind je eveneens op de website.
Een museumpas aan kansentarief: museumliefhebbers met een kansenstatuut kunnen een museumpas kopen voor €10 aan de balie van de deelnemende musea.

 

Maaseik wordt terecht omschreven als de cultuurparel van het Maasland. Diverse Musea openen voor jou de deuren. Je kan genieten van het aanbod van de Musea Maaseik, de watermolens en het John Selbachmuseum.

De Musea Maaseik omvatten drie prachtige schatkamers. Het Regionaal Archeologisch Museum laat je op een creatieve manier de geschiedenis van het Maasland ervaren en beleven. Aansluitend kan je dankzij de experimentele archeologie zelf de handen uit de mouwen steken in de ontdekkingskamer.

In de Sint-Catharinakerk kan je afdalen naar de schatkamer, waar het oudste evangeliarium van de Benelux bewaard wordt. Een unicum dat met zorg bewaard wordt. Maar ook de unieke textilia spreken tot eenieders verbeelding.

Tot slot kunnen we je ook met veel vreugde ontvangen in ons gerestaureerd apotheekmuseum. je kan er wegdromen in de oudste privé-apotheek van België.

Prijzen

Wegens opbouw van onze nieuwe dubbele tentoonstelling, "De wereld van Alexander de Grote & De wereld van Epona" (van 27/10/2018 tot en met 09/06/2019), zal het Regionaal Archeologisch Museum gesloten zijn van zaterdag 13 tot en met zondag 21 oktober.

De inkomstprijs van ons combiticket bedraagt tijdens deze periode €5 ipv €6.

Let op: zondag 28 oktober zullen de kerkschatten van de Sint-Catharinakerk niet toegankelijk zijn wegens doopvieringen!

Combikaart RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6; groepen (+8 personen), 65+, studenten: €5; jongeren (8-18jaar): €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
MuseumPASSmuséeshouders gratis
MuseumPASSmusées: €50

De Musea Maaseik zijn steeds gratis voor inwoners van onze gemeente!

 

contact