Musea

 

Van zaterdag 27 oktober 2018 t.e.m. maandag 10 juni 2019 zijn er twee verrassende projecten in het Regionaal Archeologisch Museum, Markt 45:

De wereld van Alexander de Grote
&
De wereld van Epona
Facetten van de ijzertijd in het Limburgse Maasland

                       De wereld van Alexander de Grote en de wereld van Epona

Voor meer informatie verwijzen wij naar de pagina tentoonstellingen  

 

Groot nieuws vanuit de museumwereld! Vanaf nu is het mogelijk om met één pas meer dan 100 Belgische musea te bezoeken. De pas kost €50 en geeft een jaar lang toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse kortingen bezichtigen.
Waar te koop? Je kan een museumPASSmusées kopen via museumpas.be of bij ons in het museum. 
Een lijst van deze musea vind je eveneens op de website.

Een museumpas aan kansentarief: museumliefhebbers met een kansenstatuut kunnen een museumpas kopen voor €10 aan de balie van de deelnemende musea.

                               

Maaseik wordt terecht omschreven als de cultuurparel van het Maasland. Diverse Musea openen voor jou de deuren. Je kan genieten van het aanbod van de Musea Maaseik, de watermolens en het John Selbachmuseum.

De Musea Maaseik omvatten drie prachtige schatkamers. Het Regionaal Archeologisch Museum laat je op een creatieve manier de geschiedenis van het Maasland ervaren en beleven. Aansluitend kan je dankzij de experimentele archeologie zelf de handen uit de mouwen steken in de ontdekkingskamer.

In de Sint-Catharinakerk kan je afdalen naar de schatkamer, waar het oudste evangeliarium van de Benelux bewaard wordt. Een unicum dat met zorg bewaard wordt. Maar ook de unieke textilia spreken tot eenieders verbeelding.

Tot slot kunnen we je ook met veel vreugde ontvangen in ons gerestaureerd apotheekmuseum. je kan er wegdromen in de oudste privé-apotheek van België.

Let op! Zondag 2 december 2018 zijn de kerkschatten van de Sint-Catharinakerk niet toegankelijk wegens concert

Prijzen

Combikaart RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6; groepen (+8 personen), 65+, studenten: €5; jongeren (8-18jaar): €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
MuseumPASSmuséeshouders gratis
MuseumPASSmusées: €50

De Musea Maaseik zijn steeds gratis voor inwoners van onze gemeente!

 

contact