Nieuwe tentoonstelling speciale munten

Uitvoerder

Musea Maaseik

Wanneer

Van di 3 oktober 2017 tot ma 8 januari 2018, dagelijks van 10:00 tot 16:00

munten.jpg

Van 3 oktober tot 8 januari loopt er in de Musea Maaseik een tentoonstelling over een speciale collectie munten, gevonden op ons grondgebied. Zo kan je er munten van verschillende Romeinse keizers bewonderen, maar ook echte pareltjes uit de 16de eeuw!!

Een groot aantal munten zijn door Maaseikenaar Nico Smeets in bruikleen gegeven, die in zijn vrije tijd vaak op zoektocht gaat met zijn metaaldetector: "Alles wat ik ontdek is ergens voor gebruikt geweest, dat vind ik enorm boeiend. En vooral munten zijn uniek, want ze zijn niet direct 'mooi' als ik ze aantref. Maar na een speciale reinigingsbehandeling blijken het soms echte topvondsten te zijn. Zo heb ik zelf een gouden munt van Koning Henry VI, geslagen tussen 1505-1509 gevonden. En daar doe je het voor!"

Wil je meer weten hierover? Bezoek dan zeker deze tentoonstelling of kom op donderdag 9 november om 19 uur naar het Minderbroedersklooster in Maaseik, waar Arnaud Grispen vertelt over een waardevolle collectie munten, die onlangs is teruggevonden in Maaseik.

Heb je zelf munten en zou je graag weten wat hun waarde is? Laat ze dan op zondag 12 november door determinator Arnaud Grispen taxeren bij Musea Maaseik.

Openingsuren Musea Maaseik
Bezoek onze tijdelijke tentoonstelling in de Musea Maaseik, Markt 45, vanaf 3 oktober tot 8 januari. Open: van dinsdag t.e.m. zondag. Van 1 april tot 31 oktober van 10 u tot 17 u en van 2 november t.e.m. 31 maart is het open van 10 u tot 16 u. In het weekend zijn de musea tussentijds gesloten van 13u tot 13:30u.

Waar

Regionaal Archeologisch Museum

Markt 45
3680 Maaseik

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

Musea Maaseik

Markt 45
3680 Maaseik