Objecten in de kijker

Met “Object in de kijker” willen de Musea Maaseik de aandacht van de toeschouwer vestigen op voorwerpen uit hun collectie die bezoekers zelf bijzonder vinden. Wat spreekt u aan in een specifiek voorwerp? Zijn het de kleuren of de vorm ? Of eerder waarvoor men het voorwerp gebruikt?

Op deze manier kan een gewone bezoeker ook  schijnbaar onopvallende dingen, die normaal wel eens over het hoofd worden gezien, in de kijker plaatsen.
Elke 3 maanden kiest weer een andere bezoeker een nieuw voorwerp uit.  HET KAN BEST U ZIJN ! Dus laat u ook nu weer verrassen!

Check al deze dingen  voor jong en oud in de Musea Maaseik, Markt 45. Hier kan je tevens de oudste privé-Apotheek van ons land bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag t.e.m. zondag. Van 1 april tot 1 november is het open van 10 u tot 17 u en vanaf 2 november tot 1 april van 10 u tot 16 u. In het weekend zijn de musea tussentijds gesloten van 13 u tot 13:30 u.

“Object in de kijker” is inbegrepen in het museumticket. Trouwens, de Musea Maaseik zijn steeds gratis voor inwoners van onze gemeente!

 

Speciale munten gevonden in Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren

  • 3 oktober tot 8 januari: verschillende speciale munten gevonden te Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren kan u bewonderen tijdens de tijdelijke tentoonstelling in de Musea Maaseik. Met als topper een uitermate zeldzame gouden munt van rond 1500.
  • 9 november om 19.00u, Arnaud Grispen vertelt over deze waardevolle munten gevonden in Maaseik, Minderbroedersklooster te Maaseik.
  • 12 november van 13.30 tot 16.00u kan u uw munten laten determineren door Arnaud Grispen in de Musea Maaseik.

                                          

contact