Regionaal Archeologisch Museum en ontdekkingskamer

Heropening Musea Maaseik, vanaf dinsdag 1 december 2020.
Maatregelen 

Wie een bezoek brengt aan het Regionaal Archeologisch Museum (RAM) staat oog in oog met een unieke collectie archeologische objecten. Het leven van de mens in de regio van Maaseik wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de prehistorie tot de nieuwe tijd.

Omdat men tijdens een archeologisch onderzoek steeds probeert terug te gaan naar de oorsprong en de evolutie van ons bestaan, zijn de grondstoffen, waaruit archeologische voorwerpen vervaardigd zijn, de rode draad doorheen de opstelling. Van prehistorische mammoettanden, Romeinse urnen en middeleeuws glas word je geleid naar de nieuwe en nieuwste tijd, toen de stad Maaseik floreerde. Dankzij meerdere opgravingen uitgevoerd door de archeologische dienst van Maaseik vanaf de jaren ‘80, en door verschillende bruiklenen en schenkingen, kan een erg gevarieerd en duidelijk beeld worden geschetst van de oude steentijd tot en met de 18de eeuw.

Ook jonge bezoekers worden er niet vergeten. Tijdens een museumbezoek worden ze geprikkeld via digitale/elektronische media, begeleidende stripfiguurtjes en prachtige sceneries. Daarnaast kunnen ze op interactieve wijze voorhistorische en historische activiteiten beleven in de experimentele ontdekkingskamer. Zelf een pijl maken, of een maliënkolder aantrekken? Jezelf schminken met oker of een koperen ring maken? In totaal zijn er 17 verschillende doe-activiteiten. Kiezen was nog nooit zo moeilijk, je doet ze gewoon allemaal! De ontdekkingskamer is voor kinderen enkel te bezoeken onder toezicht van een volwassen begeleider.

 

Prijzen

Combikaart Regionaal Archeologisch Museum-Apotheekmuseum-Kerkschatten:
Volwassenen: €6
Groepen (+8 personen), 65+, studenten: €5
Jongeren (8-18 jaar): €2
Leden Gezinsbond: €2
Houders European Disability Card: €2 (noodzakelijke begeleider gratis)
MuseumPASSmuséeshouders, ICOM-leden en inwoners van de gemeente Maaseik: gratis

MuseumPASSmusées: €59
Museumpas bestellen 


contact