Shoppen

Maaseik, de ideale formule voor een heerlijk dagje uit. Onbekommerd door de straten en langs de winkels flaneren, een lekker hapje eten, een streepje cultuur opdoen ...

Maaseik, grenzeloos winkelen en genieten. Grotere ketenwinkels, eigenzinnige zaakjes. Of je nu modieus en trendy bent of het meer zoekt in de klassieke hoek, Maaseik heeft voor ieder wel wat wils, van exclusieve boetieks tot hippe modemerken en kledingzaken, waar het hele gezin terecht kan ... Al struinend door de gezellige straatjes en langs moderne gevels krijg je vanzelf de koopkriebels. 'Klein maar fijn', luidt hier het motto.

Kloosterbempden, All-in-one shopping. Op 150 meter van de historische Markt ligt het woonwinkelcomplex Kloosterbempden, waar je voornamelijk ketenwinkels vindt. Kloosterbempden All-in-one shopping beschikt bovendien over 2 mooie evenementenpleinen. Naast hun fun- en runshoppen krijgen bezoekers van Kloosterbempden ook andere vormen van ontspanning aangeboden. Kloosterbempden stelt zich dan ook tot doel een regionaal sterk verankerd winkelcentrum te zijn.

Stadshart en leuke straatjes. Doelgericht op zoek of lekker slenterend, iedereen komt aan zijn trekken in het historische en knusse Maaseiker stadshart. Alle zaken liggen op steenworp afstand van elkaar. Bovendien zijn de Bosstraat en het Kolonel Aertsplein verkeersvrij en organiseren ze tot 15 koopzondagen per jaar. Met de uitgebreide horeca op het prachtige Marktplein, onder het toeziend oog van Jan en Hubert van Eyck, is het eenvoudig om het shoppen af te wisselen met het versterken van de inwendige mens. De markt is ook dé plek bij uitstek voor leuke evenementen en gezellige  markten en jaarmarkten.

Geschenkenbon

Fijn om te geven en om te krijgen... De geschenkenbon van de stad Maaseik wordt aanvaard door meer dan 150 winkels (deelnemende handelaars), restaurants, kappers, reisbureaus enz. in Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren. 

De geschenkenbon is te verkrijgen bij Dienst Toerisme & Musea en is te koop in coupures van €25, €10, en €5.

Markten

  • Wekelijkse markt: woensdagvoormiddag van 9 tot 12 uur op de Markt. 
  • Sint-Jozefsmarkt; 
  • Avondjaarmarkt; 
  • Zomeravondmarkt Neeroeteren; 
  • Sinterklaasjaarmarkt; 
  • Kerstmarkt Neeroeteren.

Jaarlijkse evenementen  

 

Contactinformatie